📝 En İyi Film Listeleri

Severek Takip Edebileceğiniz YouTube Kanalları: Türlerine Göre 100+ Dev Liste

12 farklı kategoride  derlediğimiz yerli ve yabancı YouTube kanalları

Gittikçe bir madene ve rehbere dönüşen 99 filmlik Beyin Yakan Filmler listemiz gibi, ilgimizi çeken YouTube kanallarından derlediğimiz listemiz yayında. Bir de listelerin ilk yüklenişte alfabetik olarak eklendiğini de belirtelim.

Tek parça Türk filmleri izleyebileceğiniz yayıncılar

1- ARZU FİLM

YouTube’dan ücretsiz olarak tek parça Türk filmi izleyebileceğiniz en iyi kanallardan biri.
ARZU Film Resmi YouTube hesabıdır. Arzu Film şirketini 1964 yılında Ertem Eğilmez kurmuştur. Bu şirket onun ismiyle paralel olarak anılır olmuştur. Arzu film şirketini iki dönem olarak ele almak gerekir. Birinci dönem Ertem Eğilmez’in olduğu dönemdir. Ertem Eğilmez dönemi, şirketin kurulduğu 1964 yılından 1989 yılına kadar olan dönemdir. Bu dönemde şirket genellikle Ertem Eğilmez’in ve Kartal Tibet’in yönetmen olduğu filmlerin yapımcılığını üstlenmiştir.
Bu dönem şirketin efsane filmlerini yaratma ve marka olma dönemidir. Nasıl günümüzde Warner Bros yapımını gördüğümüzde bu film kalitelidir diyorsak o dönemde de Türk izleyicisi Arzu Film için aynı durumu düşünüyordu. Arzu Film şirketi bu dönemde farklı tarzlarda denemeler yapsa da genelde geniş kitlelerin ilgisini çekebilen güldürü ögeleriyle bezeli filmlerin yapımcılığını üstlenmiştir. Bu durum Ertem Eğilmez’in vefatından sonra da devam etmiştir.

2- ATADENİZ FİLM

1963-1994 yılları arasında toplamda 92 film çeviren, yönetmen, senarist ve yapımcı Yılmaz Atadeniz’in Türk Sineması kanalı. Yeşilçam filmleri dışında ünlü isimlerin belgesellerini de yayınlıyor.

3- Avşar Film

Bu kanalda Avşar Film’in yapımcılığını üstlendiği filmler ve diziler hakkında fragmanlara, teaser’lara, ön izlemelere ve bir çok videoya ulaşabilirsiniz.

4- Burç Film Yeşilçam Renkli Filmler

1978 Yılında FEDAİ ÖZTÜRK tarafından kişisel kurum olarak hayata geçen Burç Film’in 300 adet sinema televizyon ve belgesel yapımı bulunuyor.

5- Erler Film Türker İnanoğlu

Türker İnanoğlu Erler Film, 1960 yılından bugüne imza attığı 205 Film, 4264 Bölüm Tv Dizisi ve sayısız Müzik ve Eğlence programını siz değerli izleyicilerinin beğenisine sunuyor.

Yeşilçam’ın en güzel sahnelerinden oluşan listelerine ek olarak, Bir Başka Gece’nin tüm bölümleri, Yabancı Damat’ın tüm bölümleri gibi listeleri de var.

6- Erman Film

Yeniden yapılanma sürecinde, 2004-2005 yılları arasında Bir Film ile birlikte sekiz film dağıtan Erman Film, bu tarihten beri film ithalini ve dağıtımcılığını tek başına sürdürmektedir.

Yönetmene göre filmler, türlerine göre filmler ve müzikal kategorisinde arabesk filmler gibi değişik listeleri var.

7- Fanatik Film – Yerli

Fanatik Film’in yerli yapımlara yer verdiği kanalı. Tabutta Rövaşata gibi festival filmlerinin yanı sıra bazı tiyatro oyunlarına da yer veriyorlar.

2015 yılında dijital yayın platformu olarak yayın hayatına başlayan Fanatik Film, yerli ve yabancı dizi, film ve çizgi filmleri yüksek çözünürlükte Youtube kanalı ve web portalı aracılığıyla izleyicilerine sunmaktadır.

8- Fanatik Klasik Film

Fanatik Film’in klasik Türk yapımlarına yer verdiği kanalı.

Erol Taş Filmleri, Cüneyt Arkın Filmleri, Göksel Arsoy Filmleri, İbrahim Tatlıses Filmleri, Şener Şen Filmleri, Ayhan Işık Filmleri, Belgin Doruk Filmleri, Zeki Müren Filmleri, Fikret Hakan Filmleri, İlyas Salman Filmleri, Emel Sayın Filmleri, Ediz Hun Filmleri, Zeki Alasya – Metin Akpınar Filmleri, Türkan Şoray Filmleri, Hulusi Kentmen Filmleri, Tolga Savacı Filmleri, İlyas Salman Filmleri, Kartal Tibet Filmleri, Filiz Akın Filmleri, Halit Akçatepe Filmleri, Gülşen Bubikoğlu Filmleri, Cilalı İbo Filmleri, Kamran Usluer Filmleri ve Gökhan Güney Filmleri gibi listeleri de bulabilirsiniz.

9- Melek Film

Müjdat Gezen filmleri, Göksel Arsoy Filmleri, Filiz Akın Filmleri, Cüneyt Arkın Filmleri, Yeşilçam Sahneleri, Yeşilçam Müzikleri, Münir Özkul Filmleri, Fatma Belgen Filmleri, Necla Nazır Filmleri gibi listeler bulabileceğiniz gibi; romantik filmler, dram filmleri, duygusal filmler, komedi filmleri ve polisiye filmleri altındaki listelerde de kolayca aradığınız Türk filmini bulabilirsiniz.

10- MURAT FİLM

Süreyya Duru, Duru Film de prodüktör amiri olarak görev almış, Orhon Arıburnu, Lütfi Akad, Atıf Yılmaz gibi yönetmenlerle çalışmıştır. 1957 yılında oğlunun adını verdiği şirketi Murat Film’i Kurmuştur. Kendisinin ilk yönetmenliğini yaptığı “İstanbul’da Aşk Başkadır” filmini 1961 yılında çekmiştir. 1966 yılında karikatürden uyarlama tarihsel macera dizisinin ilk örneği olan “Malkoçoğlu”nu seyirci ile buluşturur.

Renkli Türk filmleri, Siyah beyaz Türk filmleri, Şoför Nebahat filmleri, Malkoçoğlu filmleri, Full HD filmler gibi listeleri var.

11- Özen Film

Avşar ve Erler Film’den sonra en sık duyduğumuz film yapım şirketlerinden biriydi küçükken. Kanalda yerli ve yabancı filmler, fragmanlar ve animasyonlar yer alıyor.
Özen Film, 1941 yılında, Mehmet Soyarslan’ın dedesi Osman Sirman, onun babası Mehmet Rauf Bey ve ortakları tarafından anonim şirket olarak, film ithal etmek, yerli film üretmek, film dağıtımcılığı yapmak ve sinema salonu işletmek üzere kurulmuştur.

12- SinanÇetin WebTv

Yönetmen Sinan Çetin ‘in Resmi YouTube kanalı. Uzun metraj filmlerin en etkili sahneleri, Mert ile Gert’in tüm bölümleri, reklam filmleri, fragmanlar ve bir dönem Star’da yayınlanan ”Gecekondu” programından kısa sahneler yer alıyor kanalda.

13- SinemaGo

Dram, komedi ve macera filmleri ağırlıklı bir kanal.

14- Sistem Film

Türkan Şoray filmleri ağırlıklı olmak üzere oyuncular göre filmlerin, Emret Komunatım, Kızlar Yurdu ve Tanrı Misafiri gibi dizilerin yer aldığı bir kanal.

15- TRT Belgesel

38 ülkede, 44 yapım ve 400 bölüm insan hikayesi çektik; tüm bunları ve daha fazlasını ekrandan gözünüzü alamayacağınız şekilde anlatmaya çalıştık. Bizde çok ilginç hikayeler var kaçırmayın!

 

Film yapım ve dağıtım şirketleri & Film Fragmanları

1- 20th Century Fox

20th Century Fox’un Avatar, Aliens, X-Men, Die Hard, Deadpool, Ice Age, Alvin and the Chipmunks, Rio, Peanuts dolu resmi YouTube kanalı. Fragman cennetlerimizden ilki.

2- A24

Moonlight, Lady Bird, The Florida Project, The Witch, Ex Machina, Climax, Slice, Under the Silver Lake, High Life, Midsommar gibi filmlerin yapım şirketi. Oldukça severek takip ediyoruz.

3- Başka Sinema

Yepyeni ve Türkiye’de benzeri olmayan bir sinema deneyimi olarak 2013’de kurulan ve her hafta bizi harika filmlerle buluşturan Başka Sinema’nın resmi hesabı.

4- FoxSearchlight

Black Swan, Slumdog Millionaire, 12 Years a Slave, Birdman, Brooklyn, Three Billboards, The Shape of Water gibi filmleri bizlere kavuşturan şirketin resmi kanalı.

5- HBO

Sadece Westworld ve Game of Thrones için bile teşekkür edilmesi gereken kanal.

6- Netflix

Tüm dünyayı kasıp kavuran Netflix’imizin resmi kanalı.

7- Netflix Türkiye

Netflix Türkiye resmi kanalı.

8- Oats Studios

Neill Blomkamp’ın yüksek bütçeli kısa filmler çekebilmek için kurduğu Oats Studios tarafından yapımcılığı üstlenilen Rakka’nın devamının gelmesini istiyorsanız 1.bölüm assetlerini beş papele satın alarak Steam üzerinden destek olabilirsiniz. Resmi YouTube kanallarında ise daha fazlası var.

9- Paramount Pictures

Paramount Pictures’ın resmi kanalı.

10- Sony Pictures Entertainment

Sony Pictures Entertainment’ın resmi kanalı.

11- Universal Pictures

Universal Pictures’ın resmi kanalı.

12- Warner Bros. Pictures

Warner Bros.’un resmi kanalı. Çeşitli fragmanlar ve filmlerden kesitler yer alıyor.

13- Wolfe Video

1985’ten beri LGBT filmlerin yuvası Wolfe’nin resmi kanalı.

 

Sinema & TV & Eğlence

1- Berkant Arda

Bir şeyler izlemeyi seven ve hakkında konuşmaktan keyif alan birisi olan nam-ı diğer ”Sinema Sakini” Berkant’ın kanalı. Kendisi en son ”müthiş bir comeback” videosu yayınlamıştı.

2- Cem Yılmaz

Cem Yılmaz ve CMYLMZ | Fikir Sanat çalışmalarıyla ilgili güncel paylaşımların gerçekleştirildiği resmi Youtube kanalı.

3- criterioncollection

1984’ten beri özellikle sinema tarihindeki önemli filmleri, sayısal işlemlerden geçirerek DVD formatında sinema severlere sunan bir Amerikan şirketi olan Criterion Collection’ın resmi kanalı. Aşağıdaki gibi nadir bulunan videolara şahit olabilirsiniz burada:

4- Fandor

Fandor, 2010 yılında abonelik sistemiyle film izleme üzerine kurulan bir görüntüleme servisi ve sosyal medya platformudur. Filmlere hem eğlenceli hem de akademik yönden bakmak isteyenlere tavsiye edilir.

5- Flu TV

Dunyanin en otantik içerik platformu FluTV şahane bir youtube kanalıdır. Risk seven kanal İstanbul Film Akademi kanalından doğmuştur.

6- GULLÜM SHOW

Gullüm Show, Fehmi Dalsaldı’nın benzersiz yeteneğini sergilediği orijinal bir şovdur.
Azize’yi Tutmasınlar!

7- IMDb

IIMBb’nin resmi kanalı. Çeşitli röportajlar, fragmanlar ve listeler yer alıyor.

8- KALT

KALT; bilgisayar teknolojisinin ne kadar geliştiğinin kanıtıdır. Dikkatli izlendiğinde çok derin anlamlar çıkarabileceğiniz videoları mevcut.

9- Kamusal Mizah

Çok üst düzey bir espri ile hayatımıza giren mizah kanalı.

10- Kutsal Motor

Sinema, televizyon ve eğlence kültürü üzerine bir YouTube kanalı. Farklı konseptlerde sohbet & inceleme videoları mevcut.

11- Looper

Filmler, TV dizileri ve oyunlarla ilgili çıtır çerez içerikler üreten keyifli bir kanal.

12- Müebbet Muhabbet

Cenk ile Erdem’in efsaneleşmiş programı Müebbet Muhabbet artık YouTube’da! Her hafta 3 bölüm yayınlıyorlar.

13- Nerdwriter1

Haftalık inceleme videosu yükleyen, emeğe saygı +rep dediğimiz kanallardan.

14- Saturday Night Live

Saturday Night Live’in resmi kanalı. Favori skeçler, kamera arkası görüntüleri ve ekstralar yer alıyor.

15- The Upcoming

En iyi röportajlar, videolar, fragmanlar ve filmlerden kliplerin yer aldığı bir kanal.

16- Vanity Fair

Vanity Fair’in resmi kanalı. Billie Eilish videoları 35 milyon kez izlenmiş. Biz kendilerini Nicole Kidman’ın yöresel lezzetlerini tattığı videoları ile takip etmeye başladık.

17- WhatCulture

Filmler, diziler ve oyunlar özelinde listeler paylaşan popüler kültür kanalı.

 

Sinema & TV & Akademik

1- Beyond the Frame

Az bilinen/konuşulan filmler ve diziler özelinde incelemer yapan bir kanal.

2- Criswell

Cinema Cartography kanalının kurucularından olan Lewis Michael Bond’un filmlerle ilgili video analizler içeren kanalı.

3- Eylem Planı

Eylem Planı, 2009 yılından beri sinema adına kaliteli ve doyurucu içerikler üreten Eylem Caner’in YouTube kanalı.

4- Fame Focus

Özel efektlerle ilgiliyseniz mutlaka göz atmanız gereken bir kanal. Öncesi/Sonrası videoları paylaşıyorlar.

5- İstanbul Film Akademi

İstanbul Film Akademi 2010 yılından beri sinema üzerine bireysel ve kurumsal eğitimler düzenliyor. YouTube kanalı da İlker Canikligil hocamız ve müthiş ekibi ile meşhur olmaya devam ediyor.

6- Lessons from the Screenplay

Kullanıcılar bilgilendikçe hikayelerin de gelişeceğine inanan bir kanal. Senaryo meraklıları buraya.

7- No Film School

Fotoğrafçılık ve film yapımı üzerine çok güzel bilgiler veren bir kanal. Makale içerikleriyle dolu görülmeye değer siteleri de var.

8- Shutterstock Tutorials

Evet bildiğimiz Shutterstock’un amme hizmeti kanalı. Yine fotoğrafçılık ve film yapımı üzerine harika bilgiler var.

9- The Discarded Image

Julian Palmer tarafından yönetilen ve filmleri didik didik eden bir kanal.

10- This Guy Edits

Kurguya merak salanlar için kaçırılmaması gereken bir kanal.

11- Thomas Flight

Kurgusuyla nasıl Oscar aldığını anlayamadığımız Bohemian Rhapsody’i incelediği videosu 2.1 milyon izlenmeye ulaşan, çok başarılı bir kanal. Özellikle bahsi geçen komik sahnesinin nasıl daha iyi kurgulanabileceğini bile anlatmış kendi versiyonuyla.

 

Film festivalleri

1- Academy Originals

The Academy of Motion Picture Arts & Sciences’ın belgesel türünde içerik ürettiği kanalı.

2- Berlinale – Berlin International Film Festival

The Berlin International Film Festival (Berlinale) resmi kanalı.

3- BiennaleChannel

Sanat, sinema, dans, müzik içeren Venedik Bienali’nin resmi kanalı.

4- Festival de Cannes (Officiel)

Festival de Cannes resmi kanalı.

5- Oscars

Academy of Motion Picture Arts and Sciences’ın favori Oscar® sahnelerine yer verdiği kanalı.

6- Sundance Institute

Sundance Film Festivali’nin resmi kanalı.

7- SXSW

1987’den beri Austin, Texas’ta gerçekleştirilen çok bacaklı festivalin resmi kanalı.

8- TIFF Trailers

Toronto Film Festivali’nin kanalı. Yarışacak filmlerin fragmanlarını izleyebilirsiniz.

 

Teknoloji

1- Başka Bir Şey

Kadir Köymen’in kurucusu olduğu edelkrone “Yarın” ofisinden bildiriyor. Muazzam bir teknoloji serisi. Yarın’ın serisi. Bizi üç sene önce bu seriyle tanıştıran Bisikletli Maganda‘ya teşekkürü bir borç biliriz.

2- edelkrone

Yıllar önce Adobe Premiere Pro derslerinden kurgu öğrendiğimiz Kadir Köymen’in ustaca tasarlanmış, kullanıcı dostu film ekipmanları üretmek üzere kurduğu yenilikçi markasının kanalı.

3- iPhonedo Türkiye

Teknoloji ile şaka olmaz! iPhonedo Türkiye Resmi Hesabı.

4- Kutay Kösem

Fotoğraf-Video dersleri, kamera arkaları ve dahası 🙂

5- Mert Gündoğdu

Teknoloji, Fotoğraf Makineleri, Bluetooth Hoparlör ve Kulaklık İncelemeleri biraz da V-Log. Biz kendisini DJI Osmo Pocket incelemesi ile tanıdık. İyi ki de tanımışız. Kaliteli ve hakkını veren incelemelerle dolu içerikler üreten bir kanal.

 

Bilim/Eğitim

1- Arkeofili

Sadece Türkiye’den değil, aynı zamanda dünyadan güncel haberler, kapsamlı dosyalar, listeler sunarak; arkeolojiyi, uzaktan ya da yakından ilgili insanlara anlatmak, sevdirmek ve Türkiye’de arkeoloji bilimi ile kültür varlıkları için farkındalık yaratmak üzere kurulmuş bir arkeoloji sitesidir.

2- Evrim Ağacı

Evrim Ağacı, Çağrı Mert Bakırcı öncülüğünde kurulan, Türkiye’nin en büyük evrimsel biyoloji ve modern bilim oluşumudur. Senelerdir zevkle takip ediyoruz.

3- Evrimsel Antropoloji

Evrimsel antropoloji başta olmak üzere, genetik, arkeoloji, biyoloji, paleontoloji ve diğer bilim dallarıyla ilgili ülkemizde ve dünyada yapılan çalışmaları, haberleri ve gelişmeleri duyurmak, zengin bilimsel içerikler sunmak amacıyla gönüllü kişilerce kurulmuştur.

4- KhanAcademyTurkce

Dünyanın en büyük ücretsiz öğrenme platformuna Khan Academy’nin resmi YouTube kanalı. Binlerce ders videosundan oluşan kütüphanelerini gezmek için web sitelerini de ziyaret edebilirsiniz.

5- Kurzgesagt – In a Nutshell

Optimist nihilizm ile bir şeyleri açıklamaya çalışan inanılmaz eğlenceli içerikler üreten bir kanal. Kendilerini seneler önce, Fermi’nin uzaylılara ”ee nerede bunlar” dediği teorisini açıkladıkları videolarıyla tanımıştık biz.

6- minutephysics

Cevabını merak ettiğiniz bilimsel kavramlara, çeşitli çizimlerle desteklediği anlatımıyla açıklık getiren, en popüler bilim kanallarından biri.

7- TED-Ed

TED’in Kurzgesagt tadında animasyon içerikler yüklediği kanalı.

8- Vox

Netflix’te de haftalık olarak içerikleri yayınlanan, ”nedir?” teması üzerine kurulu bir belgesel kanalı.

İnanılmaz robotlar üreten Boston Dynamics’in resmi kanalı. Şu videoya bakar mısınız?

 

Haber & Magazin

1- 140journos

140journos, türkiye’yi anlamak için orijinal belgesel dizi ve programlar, nitelikli araştırmalar ve görsel hikayeler üreten bir yeni medya yayıncısı. Yakın zamanda BluTV ile birlikte ”Sıkışmışlık” adı verilen bir belgesel serisi yayınlacaklar.

2- BBC News Türkçe

BBC Türkçe Servisi tarafından hazırlanan tüm görüntülü haberlere bu kanal üzerinden ulaşabilirsiniz.

3- Belgeselci

Bu kanalda yayınlanan tüm belgeseller Cengiz Özkarabekir tarafından hazırlanmıştır.
Biz kendisini Seyfi Dursunoğlu belgeseli ile keşfettik.

4- Cep Hikayeleri

Cep Hikayeleri, çevremizde farkına varmadan geçip gittiğimiz insan hikayelerinin peşine düşer. Biz de kendilerini Kanber Amca hikayesi ile tanıdık.

5- No Comment TV

Dünyadan en çarpıcı haberleri herhangi bir yorum eklemeden sadece görüntülerle sunan bir haber kanalı.

6- pena

Adını ekşi sözlük’te 1999 yılında açılan ilk başlık ve yazılan ilk entry olan “pena”dan alan Ekşi Sözlük resmi kanalı. Entry canlandırmalarından oluşan Ekşın serisi ve Buyrun Benim videoları dışında Ekşi Sözlük 20. yılı belgeseli de yer alıyor.

7- ŞOKOPOP

Türkiye’nin en derin magazin çukuru.

8- Uğur TAŞDEMİR

Oyuncu, seslendirme sanatçısı Uğur Taşdemir’in kanalı. Kendisini ”işte o sesler” videosu ile keşfetmiştik.

9- VICE

Cep Hikayeleri kanalının daha kaotik ve tuhaf hikayelerle dolu olan versiyonu.

10- WIRED

Biraz Onedio, biraz duman.

 

Arşiv

1- ALPASLAN TÜRKER ARŞİVİ

Şokopop videolarına da güzel kaynak olan Show TV, HBB, Tele On, ATV, TRT, KANAL6, KANAL D, Star arşivleri sizlerle.

2- AP Archive

Dünyanın en büyük ve en eski ajanslarından The Associated Press’in resmi arşivi.

3- Blank on Blank

Bu arkadaşlar kayıp röportajlar üzerine animasyon videolar üretiyorlar. Değişik ve farklı bir tarz.

4- British Movietone

1895 – 1986 dünyası üzerine inanılmaz bir arşiv çalışması.

5- British Pathé

85,000 filmden oluşan dev kültür ve tarih arşivi.

6- Çeviri Konuşmalar

Çeviri Konuşmalar kanalı, titizlikle seçtiği ünlü felsefecilerin, edebiyatçıların ve bilim adamlarının eserlerini, konuşmalarını ve röportajlarını altyazılı olarak Türkçe’ye kazandırmaktadır. İlker Kocael ve Gülener Kırnalı, hazırladıkları bu entelektüel içerikleri beğeninize sunuyor. İlgili olanların Ümid Gurbanov kanalına da bakmasını tavsiye ederiz.

7- TRT Arşiv

TRT Arşiv Resmi Youtube Kanalı

 

Müzik

1- Allianz Motto Müzik – YouTube

Mottosu müzik olanları buluşturan Allianz platformu Motto Müzik, Türkiye’nin ilk dijital yayın yapan müzik eğitim ve kültür kanalıdır. Kendilerini aşağıdaki video ile keşfetmiştik:

2- Emre Yücelen Şan Dersi – YouTube

Emre Yücelen haftalık ses analizleri yayınladığı bir kanal. İlgili olmasanız bile içerikleri izletiyor.

3- Fender – YouTube

Fender’in resmi kanalı.

4- Zuhal Müzik – YouTube

Zuhal Müzik resmi kanalı. Kendilerini Cem Yılmaz’lı sohbet videosu ile keşfetmiştik.

 

Seyahat/Yemek

1- Bir Yemek İste Suat Durmuş – YouTube

Suat Durmuş lezzet kanalı. Kendisini tok insanı bile özendiren, Uğur Dündar titizliğindeki videosuyla tanımıştık. Ayrıca her videonun başına koyduğu intro da çok dikkat çekici ve başarılı.

2- Emre Durmuş – YouTube

2014 yılından beri dünyayı gezen Emre Durmuş’un seyahat günlükleri.

3- ONLY in JAPAN – YouTube

20 senedir Japonya’da yaşayan John Daub’ın Japonya günlükleri kanalı.

 

Doğa

1- Helpful Vancouver Vet

Kendisini kedi nasıl tutulur videosu ile tanımıştık. Çok tatlı bir veteriner kanalı.

2- The Dodo

İçinizi ısıtacak videolarla dolu bir kanal. Sosyal medyayı da çok aktif kullanıyorlar.

3- National Geographic

NG resmi kanalı.

4- BBC Earth

BBC Earth belgesel kanalı.

Paylaş
Yazar
Gökçe Duman