Tinto Brass Filmleri: Erotizm İle Eşleşen Yönetmenin En İyi 26 Filmi

Tinto Brass Filmleri

1- Thermidor (1964) – IMDb Puanı: 6,7

Uluslararası olarak Thermidor olarak bilinen ve orijinali Ça ira, il fiume della rivolta olan film, Tinto Brass’in yönettiği belgesel film ve drama filmi türlerinin bir İtalyan kolaj filmi olma özelliğini taşıyor.

2- Corti Circuiti Erotici (1998) – IMDb Puanı: 6,6

Kısa Erotik Devreler olarak dilimize çevirebileceğimiz film 12 kısa filmden (SCTMV; Ayna, özlemlerimin aynası; Giulia; Dört; Mübarek!; Röntgenci; Bileklerimi sıkı tut; Uğur böceği; Haftasonu Lecco; Rüya; Son Metro; Uygunsuz ilişkiler) oluşuyor ve toplamda 365 dakika sürüyor.

3- Dropout (1970) – IMDb Puanı: 6,4

Mary, sorunlu bir İtalyan göçmen Bruno ile tanışan, hayal kırıklığına uğramış bir İngiliz bankacının eşidir. Mary Bruno tarafından büyülenir ve birlikte bir seyahate çıktılar. Yolculukları sırasında bir dizi toplumun terkiyle tanışırlar. Başrollerde Vanessa Redgrave olması ayrı bir tez konusu.

4- Chi lavora Ë perduto (In capo al mondo) (1963) – IMDb Puanı: 6,3

Bonifacio 27 yaşındadır ve bir işi kabul edip etmemeye karar vermeye çalışırken Venedik sokaklarını arşınlar. Bir yandan da tüm geçmiş yaşamını hatırlar: aşkı Gabriella’yı, savaşı, partizanları, eski arkadaşı Claudio’yu… Ne yapacaktır?

5- La vacanza (1971) – IMDb Puanı: 6,1

Redgrave’ın normal olarak hayatına devam edip edemeyeceğini görmek için sonunda tımarhaneden çıkmasına izin verilen çılgın bir kadın oynadığı Ortaçağ tiyatrosu.

6- Il disco volante (1964) – IMDb Puanı: 5,9

Bıkkın bir polis müfettişi, düşürülmüş bir uzay gemisi ve onun kadın mürettebatı ile ilgili farklı görgü tanığı ifadeleri alır.

7- Yankee (1966) – IMDb Puanı: 5,8

Sadece “Yankee” olarak anılan bir adam, New Mexico sınırında, tamamen “Grand Cougar” adı verilen bir adam tarafından kontrol edilen ıssız bir kasabaya gider. Neredeyse anında, bir egemenlik savaşı başlar.

8- Col cuore in gola (1967) – IMDb Puanı: 5,7

Bernard, Londra’daki bir gece kulübünde Jane ile tanışır ve onu sever. Jane’in babası bir trafik kazasında ölmüştür, ancak Jane, babasının kayınvalidesinin bir resmi için şantaja kurban gittiğini düşünür. Aynı gece kulübü’nde Bernard şantajcının cesedini ve Jane’i birlikte bulur ancak kadının masum olduğuna inanır.

9- Paprika (1991) – IMDb Puanı: 5,6

Genç bir kasaba kızı şehre gelir ve nişanlısının kendi işini kurmasına yardım etmek için bir genelevde çalışmaya başlar. “Paprika”, hanımefendisi tarafından kendisine verilen isimdir.

10- L’uomo che guarda (1994) – IMDb Puanı: 5,6

Sorunlu bir üniversite profesörü duygusal olarak uzak karısının yatalak babasıyla bir ilişkisi olduğu fikrine takıntılı hale gelir.

11- Tra(sgre)dire (2000) – IMDb Puanı: 5,5

Venedikli erkek arkadaşı için Londra’daki daireleri keşfe çıkan Carla, Thames’e bakan bir daire kiralar. Orada lezbiyen hiper-azgın emlakçı Moira ile tanışır.

12- La chiave (1983) – IMDb Puanı: 5,5

1940, Venedik. Yirmi yıllık evlilikten sonra bir Profesör ve kendinden yaşça küçük karısı tutkularının azaldığını görür. Şimdi, geriye kalan tek şey, baskılardan kurtulmayı umarak ayrıntılı bir günlüğe aktarılan düşünceleri itiraf etmektir.

13- L’urlo (1970) – IMDb Puanı: 5,5

Kaçak bir gelin ve eksantrik bir serseri, 60’ların pop kültürünü, cinsiyetini ve politikasını yansıtan bükülmüş bir dünyada gerçeküstü bir yolculuğa çıkar.

14- Caligula (1979) – IMDb Puanı: 5,4

Caligula (1979), kadrosunda Malcolm Mcdowell (A Clockwork Orange, Cat People, Tankgirl), Helen Mirren (The Cook The Thief His Wife and Her Lover, Mosquito Coast), Peter O’toole (Lawrence of Arabia, The Stunt Man, The Ruling Class), John Gielgud (Arthur) gibi oyuncuları barındıran bir Tinto Brass filmi. Roma’nın en meşhur Sezar’ı Gaius Germanicus Caligula’nın (Malcolm McDowell) çarpıcı ve şok edici ama inkar edilemez trajik hikayesini anlatıyor.

15- Monamour (2006) – IMDb Puanı: 5,4

İhmal edilmiş bir ev hanımının, sıkıcı kocasından gizli bir ilişkisi vardır ve tutkulu bir dönüşümü tetikler. Şimdi, bu aldatma çizgisi onun için uyku halindeki coşkusunu uyandırır; ancak yeni bulduğu ilgi çok mu az yoksa çok mu geçtir?

16- Nerosubianco (1969) – IMDb Puanı: 5,4

Irklar arası işler, Vietnam karşıtı açıklamalar, cinsellik ve şiddet içeren 60’ların sonlarında bir tabu-parçalayıcı.

17- CosÏ fan tutte (1992) – IMDb Puanı: 5,3

All Ladies Do It, Tinto Brass’in yönettiği ve Claudia Koll’un oynadığı 1992 İtalyan seks komedi filmidir. Genel hatlarıyla Mozart / da Ponte opera Così fan tutte’ye dayanmaktadır.

18- Salon Kitty (1976) – IMDb Puanı: 5,3

Kitty, Nazi Almanya’sında askerlerin “rahatlamaya” geldiği bir genelevi işletmektedir. Hitler’e şantaj yapmak ve kendi başına güç kazanmak için bilgileri kullanmayı planlayan bir ordu yetkilisi tarafından her odaya kayıt cihazları kurulur. Margherita adında kız bu planı farkeder ve Kitty’nin kurtulması için yardım etmeye karar verir.

19- Monella (1998) – IMDb Puanı: 5,2

1950’lerin İtalyan kırsalında geçen film, evlilik öncesi cinsiyet hakkındaki görüşleri büyük ölçüde farklı olan genç bir çift olan Lola ve Masetto’nun hikayesini anlatıyor.

20- Fermo posta Tinto Brass (1995) – IMDb Puanı: 5,2

Bu film, kadınların genellikle belirli gazetelere gönderdiği bir dizi mektup, fotoğraf ve video kasedin tasviridir. Hikaye anlatılarını görselleştiren bu film, bu kadınların itiraflarını, gizli özlemlerini, maceralarını, hatıralarını, hayallerini, arzularını ve fantezilerini tasvir eder.

21- Fallo! (2003) – IMDb Puanı: 5,1

Tinto Brass – İtalyan erotik maestrosu geri döndü! Yalanlar, alçalma, ihanet ve yaramazlık – FALLO! Cinselliğin sevinci ve yeni nesil kadınların erotizmine dayanan altı hikayeden oluşan bir koleksiyon.

22- Senso ’45 (2002) – IMDb Puanı: 5,1

Mutsuz bir evlilikte sıkışıp kalmış, yüksek rütbeli bir Faşist yetkilinin karısı, sahtekar bir S.S. Subayı ile tehlikeli, kendi kendini yıkıcı bir ilişkiye başlar.

23- Capriccio (1987) – IMDb Puanı: 5

Eski sevgilileriyle yenilenen çatışmalar ve yok olan romantik anılardan sonra, sadakatsiz bir çift birbirlerine geri döner.

24- Miranda (1985) – IMDb Puanı: 5

Bu erotik komedide Miranda, bir koca arayan ve ülkenin çeşitli erkeklerini deneyen küçük bir tavernanın ev sahibidir.

25- Action (1980) – IMDb Puanı: 5

Bruno, bu kafa karıştırıcı ve bazen de halüsinatif etki yapan erotik dramada hayatın anlamını sorgulayan idealist bir kahramandır.

26- Snack Bar Budapest (1988) – IMDb Puanı: 4,2

Snack Bar Budapest, Tinto Brass tarafından yazılan ve yönetilen ve Giancarlo Giannini’nin oynadığı 1988 İtalyan neo-noir komedi filmidir. Marco Lodoli ve Silvia Bre’nin aynı adlı romanına dayanmaktadır.
Paylaş
Yazar
obicimsinema