2018 en iyi filmleri

2018’in En İyi Filmleri: 10 Farklı Türde En İyi Filmi Seçtik ??

2018’in En İyi Filmleri

Bir yılı daha bitiriyoruz. Bir sürü film izledik ve yine yılın o zamanı geldi çattı. Geçtiğimiz yıl olan 2018’in en iyi filmlerine birlikte göz atalım.

Türlerine göre 2018’in en iyi filmlerini ele aldığımız listemiz şu şekilde;

10- 2018’in En İyi Aksiyon Filmi

İlk olarak aksiyon ile başlıyoruz. Mission Impossible: Fall Out ve The Night Comes For Us dövüş sahneleri, A Prayer Before Dawn ise dövüş sinematografisi ile aksiyon kategorisinde sevenlerini memnun eden filmlerdi. Ancak bu kategoride yılın en iyi filmi ise  her bir anı filmin temasını en doğru şekilde yansıtan muhteşem koreografileriyle Upgrade.

9-2018’in En İyi Bilimkurgu Filmi

Ne yazık ki 2018 yılı bilimkurgu severler için pek de güzel bir yıl olmadı. Kötünün iyisini seçmek zorunda kaldığımız bu yılda Ready Player One, The Predator, Pacific Rim Uprising, The Cloverfield Paradox gibi örneklerin arasından sıyrılan Annihilation yılın elde kalan en iyi bilimkurgu filmi.

8- 2018’in En İyi Korku Filmi

Bilimkurgu sonrası korku filmleri ile devam ediyoruz. 2018 korku filmleri açısından gayet başarılı bir yıl oldu.  Suspiria, A Quiet Place, Mandy türün sevenlerini memnun eden filmlerdi. Ancak bu kategoride yılın en iyi filmi ise Hereditary. Bir korku filmi olarak Hereditary türe yaklaşımı ve en beklenmeyecek ortam ve seslerden yarattığı rahatsızlık ile zirveyi kaptı.


7- 2018’in En İyi Gerilim Filmi

Korkudan sonra gelecek tür herkesin de tahmin edebileceği gibi gerilim filmleri. Searching, Guilty, Widows gibi başarılı örnekleri geride bırakan yılın en iyi gerilim filmi ise You Were Never Really Here.  En basit haliyle muhteşem bir sanat ortaya koyan You Were Never Really Here vahşete getirdiği yeni yaklaşım ile zirveyi kolaylıkla eline geçirdi.


6- 2018’in En İyi Belgeseli

Belgeseller açısından bereketli bir yıl olan 2018’de en iyi olanı seçmek zorlayıcı oldu. Fahrenheit 11/9, Three Identical Strangers, American Animals, Won’t You Be My Neighbor? gibi örneklerin arasında sıyrılmayı başaran belgesel ise  Free Solo. Hollywood’un genellikle çuvalladığı bir alan olan dağ tırmanışlarının aslında ne kadar da sinematik olabileceğini kanıtlayan Free Solo; sadece bununla da kalmayıp zor soruları sormaktan çekinmeden dürüst cevapları arayan yılın en iyi belgeseli.


5- 2018’in 
En İyi Animasyon Filmi

2018 kaliteli animasyon filmler açısından da bereketli oldu. Mirai, Ralph Breaks The Internet, Spider-Man: Into The Spider-Verse gibi rakiplerin arasından zirveye ulaşan film ise Isle of Dogs. Wes Anderson’ın köpeklere, Japonya’ya ve çocukluğa aşk mektubu olan Isle of Dogs; her sahnenin her bir köşesi muhteşem detaylarla dolu olduğu kuşkusuz yılın en iyi animasyon filmi.

4- 2018’in En İyi Blockbuster Filmi

Marvel’in doldurduğu kategoride bu sene karşımıza Avengers: Infinity War, Black Panther, Ant-Man and the Wasp, Jumanji: Welcome to the Jungle, Creed II, Solo: A Star Wars Story gibi örnekler çıktı. Ancak bu filmlerin hiç biri Incredibles 2‘nin yanına yaklaşacak durumda değillerdi. Evet doğru okudunuz Marvel’in doldurduğu kategorimizde Pixar ben de varım dedi ve yılın en iyi filmi Incredibles 2 oldu. 

3- 2018’in En İyi Indie Filmi

Bütçe spektrumunun diğer ucunda ise bu yıl beyazperdede Love Simon, Sorry to Bother You, Leave No Trace, First Reformed, Mid90s gibi mutlaka izlenmesi gerekenler vardı. Bu filmlerin arasından kendine yol açıp zirveye uzanan film ise komedyen Bo Burnham’ın ilk uzun metraj deneyimi; filmin kahramanına yolculuğu boyunca empati yapmadan duramayacağınız Eighth Grade.


2- 2018’in En İyi Komedi Filmi

2018’in bereketli olduğu bir diğer tür ise komedi. Crazy Rich Asians, Vice, Game Night, BlacKkKlansman, Can You Ever Forgive Me  gibi yapımlar izleyiciyle buluşma fırsatı elde etti. Ancak 2018’in en iyi komedi filmi hiç kuşkusuz The Death of Stalin. Siyasi hicvin zirvesine doğru emin adımlarla yürüyen The Death of Stalin  mutlaka izlenmesi gereken filmlerden.

1- 2018’in En İyi Draması

Listemizin son durağında dram var. A Star is Born, The Favourite, First Man 2018’in en dikkat çekici örneklerinden bir kaçı. Ancak söz konusu 2018 yılında  türün en iyisi olunca yönetmen Barry Jenkins’in elinden çıkan If Beale Street Could Talk  kendine zirvede yer buluyor.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.